Missä he ovat nyt? Revisiting 2016 USMNT Copa America joukkue, joka teki jännittävä välieräjuoksu

equestrianbbs

Administrator
Staff member
Mitä tapahtui vuoden 2016 USMNT-joukkueelle, joka teki sankarillisen Copa America -välieräjuoksun? GOAL tarkastelee uudelleen…


USMNT teki historiallisen juoksun vuoden 2016 Copa Americassa, mutta putosi välierissä Lionel Messin Argentiinalle.Kolumbia Lasten jalkapallopaidat La Albiceleste kaatoi heidät 4-0, mutta heidän turnauksensa oli monille yllätys - ja se herätti jännitystä siitä, miltä Yhdysvaltain tulevaisuus voisi näyttää.


Valitettavasti tämä tulevaisuus muuttui sameaksi seuraavien kuuden vuoden aikana. USMNT jäi pois vuoden 2018 MM-kisoista, eikä esiintynyt maailmanlaajuisessa turnauksessa ennen Qataria 2022.


Tuo vuoden 2016 joukkue oli kuitenkin erityinen joukkue. Monet heistä kuitenkin katosivat kansainväliseltä näyttämöltä pian sen jälkeen.


SE peli Messiä vastaan
Vuoden 2016 turnaus alkoi USMNT:n kannalta heikosti, kun se hävisi ryhmävaiheessa Kolumbialle 2-0. Kuitenkin 4-0-voitto Costa Ricasta ja niukka 1-0-voitto Paraguaysta saivat USA:n maalieron ansiosta lohkonsa kärkeen, tasapisteissä Los Cafeterosin kanssa kuuden pisteen päässä.


Se eteni pudotuspelivaiheeseen, jossa se kukisti puolivälierissä ikimuistoisesti lahjakkaan Ecuadorin 2-1. Näin he kuitenkin varasivat treffit Messin ja Argentiinan kanssa - ja me kaikki tiedämme, miten siinä kävi.


Yhdysvallat kohtasi sitten tutun vastustajan Kolumbiaa vastaan pelatussa kolmannessa loppuottelussa. Jälleen kerran Los Cafeteros oli kuitenkin voitolla, tällä kertaa niukasti 1-0.


Tuon turnauksen upea menestys innoitti nuorta sukupolvea yhdysvaltalaisia jalkapallofaneja ja -pelaajia. Vaikka CONCACAF:n MM-karsinnat olivatkin katastrofi, Kolumbia naisten jalkapallopaidat joka ympäröi joukkuetta, Copa America -kilpailu antoi faneille välähdyksen ohjelman potentiaalista.


Puolustajat
Matt Besler: Besler lopetti ammattilaisjalkapalloilun vuonna 2021 ja esiintyi viimeisen kerran USMNT:ssä vuonna 2017. Hän aloitti tuona vuonna kuuluisan 2-1-tappion Trinidad ja Tobagoa vastaan - ottelun, jossa joukkue putosi MM-karsinnoista, ja se jäi hänen viimeiseksi esiintymisekseen maansa vaakunassa.


Steve Birnbaum: Birnbaum esiintyi USMNT:ssä 11 kertaa vuosina 2015-2017, joista kahdeksan vuonna 2016. Tällä hetkellä hän pelaa D.C. Unitedissa MLS:ssä keskuspuolustajana.


John Brooks: Brooksin USMNT-ura on ollut kummallinen. Keskuspuolustaja ja USSF ovat olleet jonkin aikaa riidoissa keskenään, ja näköjään myös Gregg Berhalterin kanssa. 31-vuotias ei ole edustanut Yhdysvaltoja sitten vuoden 2021, vaikka pelaa säännöllisesti Saksan Bundesliigassa korkealla tasolla. Hän on edelleen USMNT:n käytettävissä, mutta häntä ei ole nähty yli kolmeen vuoteen kansainvälisillä kentillä.


Geoff Cameron: Cameron on sittemmin lopettanut ammattilaisuransa, ja hänen viimeinen kautensa on 2021-22 FC Cincinnatissa. Keskuspuolustaja teki 55 esiintymistä USMNT:ssä vuoteen 2017 asti, ja hänen viimeinen esiintymisensä Yhdysvaltain paidassa oli kolossaalinen epäonnistuminen Trinidadissa vuonna 2017. Hän esiintyi vuoden 2014 MM-kisoissa ja oli maajoukkueelle tärkeä puolustaja.

Missä he ovat nyt? Revisiting 2016 USMNT Copa America joukkue, joka teki jännittävä välieräjuoksu
Timmy Chandler: Chandler on pelannut Eintracht Frankfurtin joukkueessa vuodesta 2014, mutta on väistynyt kansainvälisestä kuvasta, vaikka pelaa edelleen aktiivisesti Saksan Bundesliigassa. Puolustaja pelasi viimeksi vuonna 2016 USA:n maajoukkueessa, jonka riveissä hän teki 29 maaottelua.


Fabian Johnson: Monipuolinen keskikenttäpelaaja Johnson lopetti ammattilaisuransa vuonna 2020, kun hän ehti pelata tarinallisen uran koko Saksassa seuratasolla. Jalkapallopaita Kauppa USA:ssa hän keräsi 57 maajoukkuekapselia kuuden vuoden aikana, ja viimeisen esiintymisensä hän teki vuonna 2017.


Michael Orozco: Orozco lopetti ammattilaisuransa vuonna 2019, ja hänen viimeinen USMNT-esiintymisensä oli vuonna 2016. Puolustaja sai maajoukkuekapteenin 29 kertaa vuosina 2008-2016.


DeAndre Yedlin: Nyt FC Cincinnatissa ammatikseen askarteleva Yedlin on edelleen MLS:n kärkipään puolustaja. Hän siirtyi Cincyyn aiemmin tänä vuonna Inter Miamista, jossa hän oli Messin ja kumppaneiden kapteeni vuoteen 2024.


Keskikenttäpelaajat
Kyle Beckerman: Beckerman on sittemmin lopettanut ammattilaisjalkapalloilun, ja hänen tarunhohtoinen uransa päättyy Real Salt Lakessa vuonna 2020. Hänen viimeiset kansainväliset esiintymisensä USA:n kanssa tulivat vuonna 2016. 58 maajoukkuekapselia yhteensä vuosina 2007-2016.


Alejandro Bedoya: Bedoya ei ole vielä jäänyt eläkkeelle, vaan pelaa edelleen ammattilaisena Philadelphia Unionissa MLS:ssä. Keskikenttäpelaaja, joka keräsi 66 maajoukkuekapselia USMNT:ssä vuosina 2010-2017, ei esiintynyt USA:ssa tuon kohtalokkaan Trinidadin illan jälkeen.


Michael Bradley: Bradley, jota pidetään laajalti yhtenä suurimmista yhdysvaltalaisista keskikenttäpelaajista kentällä, jäi ammattilaisena eläkkeelle vuonna 2023. Hänen viimeinen seuransa oli Toronto FC MLS:ssä, mutta hänet tunnettiin enemmän siitä, että hän oli yksi ensimmäisistä todellisista amerikkalaisen pelin supertähdistä, joka teki läpimurtonsa Euroopassa AS Romassa Italiassa. Hän vetäytyi kansainvälisestä pelistä vuonna 2019 kerättyään 151 esiintymistä USMNT:n kanssa.


Sen jälkeen hän on ryhtynyt valmentajaksi, viimeisimpänä Stabækissa, Norjassa.


Jermaine Jones: Jonesin USMNT-ura oli täynnä ylä- ja alamäkiä, ja sittemmin hän on vetäytynyt ja ryhtynyt ammattimaisesti valmentajaksi. Saksalais-amerikkalainen keskikenttäpelaaja, joka teki 69 esiintymistä vuosina 2010-2017 Yhdysvaltojen kanssa, on valmentanut Central Valley Fuegoa USL:ssä vuodesta 2023 lähtien.


Perry Kitchen: Kitchen teki viisi esiintymistä USMNT:n kanssa, joista kaikki vuosina 2015-16. Hän pelasi viimeksi 2021-22 Columbus Crew'n riveissä MLS:ssä.


Darlington Nagbe: Nagbe on ikuisesti "mitä olisi voinut olla" -pelaaja USMNT:n ohjelmassa. Yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista pelaajista amerikkalaisen miesten jalkapallon kautta, hän esiintyi viimeksi Yhdysvaltain paidassa vuonna 2017 - aloittaen tuolloin Trinidadissa. Tuon ottelun jälkeen Nagbe kieltäytyi useista kutsuista maajoukkueeseen - myös mahdollisuuksista Berhalterin alaisuudessa. Sen sijaan hän on viimeisen vuosikymmenen aikana hiljaa hioutunut yhdeksi MLS:n parhaista pelaajista. Hän on ollut Columbus Crew'ssa vuodesta 2020 lähtien.


Christian Pulisic: Mitä muuta on sanottavaa? Hän on aktiivisesti USMNT:n nykyisen kokoonpanon tärkein pelaaja ja Gregg Berhalterin joukkueen ainoa jäsen, jolla on kokemusta Copa Americasta. Pulisic on kesän ratkaisevin voimavara, kun USMNT pyrkii löytämään itsensä palkintopallille.


Graham Zusi: Zusi teki 55 esiintymistä USMNT:ssä vuoteen 2017 asti, esiintyen myös vuoden 2014 MM-kisoissa. Hänen kansainvälinen uransa päättyi kuitenkin Trinidadin epäonnistumisen jälkeen vuonna 2017.


Hyökkääjät
Clint Dempsey: Nyt jo eläkkeelle jäänyttä Dempseytä pidetään yhtenä - ellei jopa kaikkien aikojen suurimmista USMNT-pelaajista. Hän päätti uransa 57 maajoukkuemaaliin ja 141 maajoukkuekapteeniin.


Hän ilmoitti ammattilaisuransa lopettamisesta vuonna 2018, ja hän on Landon Donovanin kanssa tasapisteissä kaikkien aikojen eniten maaleja USMNT:ssä tehneenä pelaajana.


Chris Wondolowski: Wondolowskin kansainvälinen ura päättyi melko äkillisesti vuoden 2016 Copa American jälkeen, mutta MLS-legenda jatkoi ammattilaisuraansa liigassa aina ammattilaiseläkkeelle siirtymiseen asti vuonna 2021. Hän on edelleen liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä 171 maalillaan 413 ottelussa.


Bobby Wood: Wood, nyt 31, pelaa MLS:ssä New England Revolutionin joukkueessa. Hänen viimeiset esiintymisensä USMNT:n kanssa tulivat vuonna 2018, mutta viiden vuoden aikana USA:ssa hän teki 13 maalia 45 kansainvälisessä ottelussa.


Gyasi Zardes: Zardes, joka pelaa nykyään MLS:ssä Austin FC:ssä, esiintyi viimeksi USMNT:ssä vuonna 2022. Vuoden 2016 Copan päätyttyä hän pysyi USMNT:Halvat Kolumbia jalkapallopaidat n poolista hyökkääjävaihtoehtona, vaikka ei koskaan päässytkään eliittiin. Hän teki 14 maajoukkuemaalia 68 ottelussa.


Valmennushenkilöstö
Jürgen Klinsmann: Saksalaislegenda erotettiin USMNT:n päävalmentajan paikalta pian Copa American jälkeen vuonna 2016, mikä johtui suurelta osin joukkueen huonosta pelikunnosta CONCACAFin MM-karsinnoissa.


Karmeat tappiot Meksikolle ja Costa Ricalle kotikentällään olivat viimeinen pisara nyt 59-vuotiaalle.


Sen jälkeen hän on toiminut Saksan Bundesliigan Hertha BSC:n ja Etelä-Korean maajoukkueen valmentajana. Hän on tällä hetkellä vapaa agentti.
 
Back
Top